Kan unge få coaching?

Coaching for unge

Det er ikke altid nemt at være ung. Som teenager skal man vænne sig til at gå fra barn til voksen, seksualitet bliver pludselig nærværende, kroppen ændrer sig og hormonerne raser i kroppen, hvilket kan give voldsomme humørsvingninger. Man skal lære at være voksen og samtidig navigere i forhold til skole, familie, passe ind socialt og måske opdage den første kærlighed samtidig. Det er her, man for alvor begynder at lære sig selv at kende, uden måske helt at kunne forstå, hvad der egentlig sker med krop og sind. Man er ikke helt voksen og ikke længere barn.

Når man kommer op i tyverne, bliver det ikke nødvendigvis lettere. Til gengæld kan man opleve, at omverdenen stiller flere krav end før, og man skal for alvor stå på egne ben, flytte hjemmefra og finde en retning i livet. Man kan ikke længere gemme sig bag teenage-prædikatet, eller skyde skylden på forældrenes regler. Nogle ting bliver måske lettere, mens andre bliver en hel del sværere. Ofte kan det ramme hårdere, når man skal til at flytte hjemmefra, men at finde sit ståsted i livet er aldrig helt let – uanset om man er 14 eller 24.

Coaching til unge

Coaching kan være en mulighed, når man som ung føler, at livet er gået i hårdknude. Der kan være mange årsager, både skoletræthed, socialt pres, ensomhed, eksamensangst eller dårligt selvværd. Unge coaching kan være en redningskrans for de teenagere, der ikke føler, at de kan tale med deres forældre om problemet. Her kan en professionel coach eller terapeut agere stedfortræder for far eller mor, men uden den bagage og personlige tilknytning, der kan gøre det svært at lytte objektivt til den unge.

Når man som ung vælger terapi eller coaching for at få hjælp til sine personlige problemer, har man brug for et trygt rum. Derfor er det vigtigt at man vælge en coach, som man umiddelbart føler sig tryg ved og tør stole på. Har man tidligere været udsat for svigt fra voksne, måske endda sine forældre, kan en god coach være med til at genopbygge denne tillid.

Coaching som samtaleterapi

Coaching til unge vil i høj grad tage form af samtaleterapi, hvor coachen gradvist sporer sig ind på, hvad der trykker den unge. Netop derfor vil en dygtig coach sørge for, at terapien eller coaching kommer til at føles som et frirum for den unge. Man kan finde flere, der tilbyder coaching i København for unge, så det gælder blot om at finde den rigtige.

Charlotte Bugge
Platanvej 26
2791 Dragør
29 43 68 73