Få bugt med de tunge øjenlåg

Døjer du med lidt for meget hud over øjnene, og er det noget, der giver dig daglige gener eller får dig til at se ældre ud? Bare rolig, du er ikke alene om det. Menneskets krop og udseende ændrer sig med årene, og det samme gælder vores hud. I takt med, at vores hud bliver ældre vil huden blive mere slap og komme til at hænge mere i ansigtet, ligesom vi kender det fra gamle mennesker. Årsagen til en mere slap hud er, at hudens evne til at binde væske og producere de nødvendige fedtstoffer mindskes med årene, og derfor mister huden både fylde og dens elastiske effekt. Det er forskelligt fra person til person, hvor meget huden hænger over øjenlåget, og for nogle kan det være til daglig gene ved at mindske synsfeltet til siderne, hvilket giver anledning til spændingshovedpine og tilbagelænet hoved. Men lige meget om du hører til den ene eller anden gruppe,så kan du heldigvis blive hjulpet på vej ved at få et løft af øjenlåg hos en øjenlågskirurg med ekspertise inden for området.

Hvor meget koster en øjenlågsoperation?

Du tænker sikkert, at sådan en operation lyder som en halvdyr omgang, men det er faktisk til at slippe godt fra. Du skal først og fremmest altid alliere dig med din læge inden, du beslutter dig for noget, for der er måske noget at komme efter. For oplever du, at dine tunge øjenlåg er til daglig gene for dig i forhold til dit syn og dit fysiske velbefindende, så går den offentlige sygesikring ind og dækker i nogle tilfælde. Samtidig er der nogle sundhedsforsikringer, der går ind og dækker indgrebet. Er du én af dem, der bare synes dine øjne ser lidt for tunge ud, og at du ser ældre ud, end du bør, så skal du købe en samlet pakke. Her får du forundersøgelse og alle kontroller med. Ofte vil prisen for en operation være omkring 9.000 kr., og hvis det bare er i den ene side, så koster det i omegnen af 5.000 kr. Det er vigtigt at have in mente, at hudens forandringer er en naturlig proces, og derfor vil din hud stadigvæk ændre sig og muligvis blive mere slap ovenpå dit øjenlåg igen, til trods for, at du har fået foretaget øjenlågskirurgi.

Kontakt en erfaren specialist

Hvis du beslutter dig for, at du vil have foretaget en øjenlågsoperation, så skal du henvende dig til en øjenlågsklinik med speciale indenfor området. Her vil du blive mødt af erfarne kirurger, der kan guide dig igennem hele forløbet og give dig tryghed fra start til slut.

Center for Øjenlågskirurgi

Stationsparken 21

2600 Glostrup

43207040