Hvordan foregår en time med fysioterapi?

en-time-med-fysioterapi

Overvejer du at søge fysioterapi, men er du ikke helt sikker på, om det er noget for dig? Fysioterapi er helt ufarligt, men ikke nødvendigvis altid behageligt. Forskellen på fysioterapi og massage er ikke klar for alle, men der er en væsentlig forskel. Hvor massage kan indgå som en del af et fysioterapeutisk forløb, er fysioterapi mere end blot massage. Fysiurgisk massage er noget man får for at lindre smerter, skader og spændinger i kroppen, hvorimod man også blot kan få massage som noget, der er rart og afslappende. Hvis man får fysiurgisk massage som en del af et forløb, der skal løsne spændinger i kroppen, er det sjældent specielt behageligt, men kan af og til gøre ondt, fordi massøren giver sig i lag med nogle ømme punkter i ens krop.

Fysioterapi kort fortalt

Fysioterapi består som regel af to dele. Når man møder op til en times fysioterapi, vil første del være en konsultation, hvor fysioterapeuten undersøger dig og spørger ind til dit problem og dine symptomer. Som regel vil det kræve, at du tager dine sko af og ofte også noget af dit tøj, men kun i det omfang, det er nødvendigt for at behandleren kan undersøge din krop og kigge på sådan noget som fodstilling, kropsholdning og andet, der kan give vedkommende en idé om problemets oprindelse og omfang. Næste del vil enten være massage, hvor du får lindring for smerter og genere og løsnet op i kroppens muskler, eller det kan være øvelser, der skal afhjælpe dit problem. Det kan også være begge dele. Nogle gange vil fysioterapeuten ikke være den, der giver massage, men vil i stedet henvise dig til en massør, hvis det skønnes nødvendigt. Det vil dog stadig være én, der har en uddannelse inden for fysioterapi og kan yde fysiurgisk massage.

Fysioterapi og holdtræning

Det er ikke alle, der er gode til at lave hjemmeøvelser, og for nogle kan det være nødvendigt med mere indgående træning end et par øvelser til at lave derhjemme kan give. Det kan for eksempel være, hvis du har brug for decideret genoptræning. I så fald vil du ofte få en henvisning til holdtræning af en bestemt art. Mange steder, for eksempel i Storkøbenhavn, kan du finde fysioterapeuter der også udbyder holdtræning. Det finder du blandt andet hos fysioterapeuter i Gentofte samt hos fysioterapeuter i Lyngby som Buddingevej Fysioterapi. Selvom du ikke er i genoptræning, kan holdtræning alligevel have mange fordele, hvis du ikke er god til at træne for dig selv – og det kan samtidig forbedre din kondi væsentligt.

Buddingevej Fysioterapi
Buddingevej 199
2860 Søborg
45 88 66 90